Nestplanning najaar 2020

Inmiddels is de volgende combinatie bij Os Doezenhöfke ook bekend. Onze Toetje (Broeshopper's elfi toetje) zal gedekt worden door Rim (Imani Rim van Os Doezenhöfke) Rim is een reu die door ons zelf gefokt is (nakomeling van Biby x  Heijko) uit het I nest. 

We verwachten de pups van Toetje & Rim in het najaar 2020

 

nestplanning voorjaar 2021

Inmiddels is de combinatie Nona (Fadhili-Nona-Lilly v. Os Doezenhöfke) met Neo (Libertin's Neo Vincente) in aanvraag bij de vereniging nederlandse schapendoes. Als de goedkeuring voor deze combinatie binnen is verwachten wij in het voorjaar 2021 pups van deze prachtige combinatie

nestplanning najaar 2021

In het najaar 2021 is het de planning dat we Sjuulke (Lingana Sjuul van Os Doezenhöfke) voor de eerste keer laten dekken. De zoektocht naar een geschikte reu voor haar is inmiddels al begonnen maar we weten nog niet wie dit gaat worden, Voor meer informatie kunt u altijd onze website in de gaten houden of contact met ons opnemen.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over bovenstaande combinaties.

De nesten worden gefokt onder de strenge fokregels van de Vereniging de Nederlandse Schapendoes en de
pup kopers krijgen namens en van de vereniging een certificaat.
De ouders voldoen aan de gestelde gezondheid eisen en zijn getest op HD, PRA en hebben recent een
ECVO-oogonderzoek gehad , waaruit is gebleken dat ze beiden vrij waren van oogafwijkingen en oogziekten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

onze werkwijze

Wij doen aan zgn. "huiskamerfok", dit betekend dat de puppy's binnenshuis geboren worden
en opgroeien binnen ons gezin en roedel, dit zal het socialiseren van de puppy's positief beinvloeden. 
 
Wij hopen met een gekozen combinatie gezonde puppy's met super lieve karakters te fokken. De puppy's verlaten hun nest voorzien van int. dierenpaspoort, voor zo ver volledig ontwormt en ingeënt
en een zeer uitgebreidt puppypakket (voer, informatie, speeltjes e.d.). 

Verder ontvangt men namens de rasvereniging een certificaat, dat de pup gefokt is conform de regels van de rasvereniging.

De namen die op de stamboom van de puppy's te staan komt beslissen wij, Dit doen we omdat we nog niet weten welke pup naar welk nieuw baasje gaat als we de namen moeten doorgeven.
De stamboomnaam die wij geven begint met een Afrikaans woord op alfabetische volgorde, hierna volgt de nestroepnaam (dit is de naam die de pups bij ons in het nest hebben) gevolgd door onze kennelnaam.
Bv. Abayomi Biby van Os Doezenhöfke.

Omdat wij deze methode toepassen zijn de toekomstige pup eigenaren niet verplicht om een naam te kiezen met een bepaalde letter, ze zijn dus helemaal vrij in hun keuze.


Wij zijn aangesloten bij door de Raad van Beheer erkende rasverenigingen voor de schapendoes.