Let op tot eind 2021 hebben wij geen pups beschikbaar!

nestplanning voorjaar 2022

In het voorjaar 2022 is het de planning dat we Sjuulke (Lingana Sjuul van Os Doezenhöfke) voor de eerste keer laten dekken. de partner die wij voor Sjuulke hebben uitgezocht is Xep (Xep Odi v.d Brederwiede). De aanvraag voor deze combinatie ligt momenteel in afwachting bij de vereniging, met een beetje geluk hebben deze 2 binnenkort een geslaagde date!

Nestplanning Zomer 2022 

In de zomer 2022 is het de planning dat onze Toetje (Broeshoppers elfi Toetje) gedekt zal worden door Odi (Ons vrolijk doesje Odi van Anton) Ook uit deze combinatie verwachten wij zeer vrolijke hondjes met een flinke dosis liefde en een hoog knuffelgehalte! Deze pups kunnen wat aan de pittigere kant zijn binnen ons ras aangezien mama een echte stuiterbal kan zijn. De verwachte kleuren zijn Blauwschimmel met een kleine kans op tan aftekeningen (Tri color) 

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over bovenstaande combinaties.

De nesten worden gefokt onder de strenge fokregels van de Vereniging de Nederlandse Schapendoes en de
pup kopers krijgen namens en van de vereniging een certificaat.
De ouders voldoen aan de gestelde gezondheid eisen en zijn getest op HD, PRA en hebben recent een
ECVO-oogonderzoek gehad , waaruit is gebleken dat ze beiden vrij waren van oogafwijkingen en oogziekten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

onze werkwijze

Wij doen aan zgn. "huiskamerfok", dit betekend dat de puppy's binnenshuis geboren worden
en opgroeien binnen ons gezin en roedel, dit zal het socialiseren van de puppy's positief beinvloeden. 
 
Wij hopen met een gekozen combinatie gezonde puppy's met super lieve karakters te fokken. De puppy's verlaten hun nest voorzien van int. dierenpaspoort, voor zo ver volledig ontwormt en ingeënt
en een zeer uitgebreidt puppypakket (voer, informatie, speeltjes e.d.). 

Verder ontvangt men namens de rasvereniging een certificaat, dat de pup gefokt is conform de regels van de rasvereniging.

De namen die op de stamboom van de puppy's te staan komt beslissen wij, Dit doen we omdat we nog niet weten welke pup naar welk nieuw baasje gaat als we de namen moeten doorgeven.
De stamboomnaam die wij geven begint met een Afrikaans woord op alfabetische volgorde, hierna volgt de nestroepnaam (dit is de naam die de pups bij ons in het nest hebben) gevolgd door onze kennelnaam.
Bv. Abayomi Biby van Os Doezenhöfke.

Omdat wij deze methode toepassen zijn de toekomstige pup eigenaren niet verplicht om een naam te kiezen met een bepaalde letter, ze zijn dus helemaal vrij in hun keuze.


Wij zijn aangesloten bij door de Raad van Beheer erkende rasverenigingen voor de schapendoes.