Benji & Wammes 

Benji is 14 oud geworden. hij was een hele lieve hond. hij was een kruising tussen een herder en een schnauzer.
Wij vonden hem erg lijken op een schapendoes. Benji was onze aller eerste hond in dit huis.

Kayleigh & Tristan konden alles met hem doen, verkleden of meenemen in de buggy vond Benji allemaal reuze gezellig.

Door Benji hebben wij besloten onze eerste schapendoes Wammes aan te schaffen.

Wammes & Benji ware 8 pootjes op een buik.

Wammes was onze aller eerste schapendoes, helaas hebben wij hem op 5 jarige leeftijd moeten laten inslapen, hij was een hele lieve hond, doordat hij boven voor bijter was dit is een grote gebits fout.
Hierdoor hij een knopje in zijn hoofd omgezet en onze dochter Kayleigh van achteren aangevallen. Zij herinnert zich hier helemaal niks van en er is ook geen blijvend letsel. 
Voor dit voorval was Wammes altijd een lieve hond, een tikje eigenwijs en hij deed graag zijn eigen ding samen met zijn vriendje Benji 

Floyd 

 

Floyd is bij ons 10 jaar mogen worden. hij was onze eerste en enige reu die we gekocht hadden bij dezelfde fokster als Eefke, Hippy en onze herplaats does Nakita. Toen Floyd pas bij onze roedel kwam wilden wij hem in de toekomst graag inzetten voor de fok. hij was een erg grote en imposante reu met achteraf gebleken een fel karakter (die zich op een negatieve manier kon uiten), ook bleek hij een grove gebitsfout te hebben net zoals de rest van zijn nest, waardoor we hem niet hebben kunnen inzetten voor de fok net zoals de rest van zijn nestje. Achteraf gezien is dit maar goed gezien zijn onvoorspelbare karakter. 

Floyd was misschien niet altijd de makkelijkste hond maar hij had ook zeker zijn mooie kanten, zo konden Kayleigh en Tristan bijvoorbeeld alles met hem doen en was hij het meest in zijn element tijdens een lange wandeling door het bos.

Floyd hebben we met 10 jarige leeftijd laten inslapen omdat hij gevaarlijk werd voor ons gezin en onze andere honden.

Van een foto van de kop van Floyd  is ons kennellogo gebaseerd.

Eefke

Dit is onze Eefke, zij is bij ons 14 jaar mogen worden, Ze is ons eerste schapendoes teefje en de start van onze roedel. Eefke heeft bij ons een aantal nestjes gehad. Ze was echt een super moeder, ze vond alles prima en iedereen mocht bij haar en haar pups in de kist.

Ze was een lieve, sociale does met een echte werklust

Ze was heel goed in schapenhoeden, ook was zij de alfa teef binnen onze roedel, naderhand heeft haar dochter Berbke dit overgenomen.

Eefke was een hele slimme hond waar we heel veel van hebben mogen leren. Ze had een zeer open en eerlijk karakter. Ze was echt een geweldige does en een hele fijne moederhond om onze kennel mee te mogen opstarten.
Eefke is de moeder van Biby en Berbke, en de oma van Daantje en Joy 

Nakita 

Nakita is bij ons 14 jaar mogen worden, ze is bij ons komen wonen toen ze 5 jaar oud was. Ze pasten niet goed in de roedel van de fokster waar wij haar vandaan hebben. Naki kwam vaker samen met haar dochter en nog een does bij ons logeren als de fokster pups had. Wij hebben altijd al gezegd dat wij Nakita een prachtige hond vonden zowel haar uiterlijk als haar innerlijk spraken ons erg aan. Toen wij hoorde dat Naki opzoek ging naar een nieuw huisje hoefde wij natuurlijk niet lang na te denken en is ze voor goed bij ons komen wonen

 bij ons is ze moeder, oma en overgroot oma mogen worden.

Nakita was een lieve, stabiele en rustige schapendoes.
In haar jonge jaren heeft Nakita behendigheid gedaan, ook was ze een echte showhond.

Nakita kon je altijd wakker maken voor eten.

Ze is de moeder van Vitash en oma Van Joy en Nona, Ook is Nakita overgroot oma van Sjuulke, Mörmelke en Yoekie

Hippy 

Hippy is bij ons 14 jaar mogen worden, 

Hippy was ons 2de teefje helaas hadden wij een vermoeden dat onze Hippy last had van een zeer lichte vorm van epilepsie en daarom hebben wij besloten met Hippy niet te fokken. Maar dat mocht de pret niet drukken voor onze Hip! Onze dochter heeft samen met haar behendigheid gedaan op recreatief niveau ook hebben zij samen deel genomen aan verschillende gehoorzaamheids cursussen en was zij haar eerste showhond.

Hippy was een lief meisje, heel open en spontaan, ze vond echt alles leuk om te doen. Hippy was ook niet altijd de gemakelijkste. Onze jongere honden hebben heel veel van Hippy mogen leren. Op straat was Hippy de braafste hond en daarom mocht zij ook vaak mee de pups socialiseren. Hippy was bekend bij ons in het dorp aangezien ze in haar jongere jaren altijd mee buiten ging spelen met de buurtkinderen. Hippy was een echte allemans vriend! 

Biby

Biby is bij ons net iets ouder mogen worden als 13 jaar,

Biby was een lief, enigszins eigenwijs, nieuwsgierig, ondeugend en pienter schapendoesje.
Ze was een echte dame, als het regent ging ze liever niet naar buiten omdat dan haar voetjes nat worden.
Ze is en blijft de diva van onze kennel.
Biby was een echte fijnproever als het om eten gaat, Ze stond heel graag in het middelpunt van belangstelling.
Biby heeft altijd deelgenomen aan hondenshows en is inmiddels Nederlands kampioen en Nederlands veteraan kampioene.
Ze heeft ook deel genomen aan behendigheid.
Biby is de moeder van Daantje en Joy en een halfzus van Berbke en oma van Cewienie.

Berbke

Berbke is bij ons ruim 13 jaar mogen worden, ze kreeg helaas steeds meer last van haar dementie waardoor wij de moeilijke keuze hebben moeten maken om haar los te laten.

Vanaf het moment dat haar moeder Eefke was overleden heeft Berbke de rol van roedelleider over genomen en is zij de trotse alfateef geworden van de roedel. Net als haar moeder was zij hier een echte kei in.

Berbke was het eerste doesje van Tristan, samen hebben zij de mooiste avonturen beleefd en hebben zij verschillende cursusen gevolgd, iets wat Berbke onwijs leuk vond om te doen samen met haar lievelings persoon. 

Berbke was een rechtvaardig, eerlijk en vooral hardstikke lief teefje die soms wat onder de indruk kon zijn van haar omgeving. Ze was echt een belangrijk deel van ons leven en dat van onze roedel, ze heeft altijd als een van de beste mee geholpen bij het opvoeden van de pups.

Berpke was een dochter van Eefke en halfzus van Biby en de trotste tante van een hele hoop Os Doezenhöfke nakomelingen.

Vitash

Vitash is bij ons 12 jaar oud mogen worden. Ze kreeg langzaam steeds meer en meer last van haar lijf waardoor wij voor haar besloten hadden dat ze niet meer langer moest vechten tegen haar eigen lijf en dat ze de rust mocht krijgen waar zij zo aan toe was.

Vitash heeft twee prachtige nestjes gekregen binnen onze kennel met twee keer helaas behoorlijk was verdriet wat haar toch getraumatiseerd heeft. Haar eerste bevalling ging niet zoals wij gehoopt hadden, het duurde heel erg lang, ze heet toen een keizer snede gehad die niet goed is uitgevoerd waardoor uren later een overleden reutje geboren werd en een paar uur daarna onze Nona. haar tweede nestje was veel te vroeg geboren, hierdoor waren de pups niet sterk genoeg en zijn ze een voor een overleden op een dapper ventje na die de naam Ties heeft gekregen vernoemd naar zijn vader. Vitash genoot intens van haar puppies en het zorgen voor hun, dit is iets wat zij na haar twee nesten ook is blijven doen bij de nesten van de andere teven. Vitash was het perfecte voorbeeld voor al onze Os Doezenhöfke nakomelingen en dit is iets waar wij haar heel dankbaar voor zijn.

Vitash is de dochter van Nakita, moeder van Nona en oma van Yoekie.